Vakwerk in verbinden, dat is Faber ten voeten uit. En dat gaat verder dan maatwerk in elektronische assemblage. De teamspirit is hoog en ook in de relatie met partners en leveranciers is samenwerking de rode draad. Verbinding vraagt om vakkennis en vertrouwen, oprechte betrokkenheid om samen het verschil te maken. Vanuit die gedrevenheid is Faber ruim 70 jaar geleden van start gegaan. Faber heeft zich ontwikkeld tot een ware specialist in electronics manufacturing services (EMS). Faber ontwerpt en realiseert printplaten, halffabricaten en eindproducten. Niet geschikt voor eenmalige avontuurtjes, wel een partner die je met raad en daad bijstaat.
Power to connect, power to create, power to impress.

Synergie door samenwerking

Elektronica is een onmisbare schakel in de maatschappij. Eindeloze mogelijkheden wachten op maatwerk in engineering, maar de complexiteit van producten en processen neemt toe. Innovatie wordt gevoed door kennisdeling, door synergie van elkaar aanvullende expertises. Daarom werkt Faber met multidisciplinaire teams. Inkoper, ordermanager en engineer bundelen de krachten en bedienen onze klanten, persoonlijk en professioneel.

Succes gedijt bij samenwerking

Daarom werkt Faber doelgericht samen met klanten, leveranciers, ontwikkelaars en collega’s. Focus op efficiency, voorkom fouten, lever op tijd, ontwerp kostenbewust en omarm innovatie: dat zijn de bouwstenen voor een sterke supply chain.

‘Elektronica altijd op tijd ontvangen’

‘Faber anticipeert en ageert op marktontwikkelingen. Gezamenlijk optimaliseerden we voorraden en leadtimes. We hebben in de afgelopen tien jaar onze elektronica op tijd ontvangen, zowel tijdens hoogconjunctuur als tijdens de coronacrisis.’

Daan Potters, BTG Electronics Design

Van noodverlichting tot IOT: de oogst van 70 jaar Faber

Al ruim 70 jaar bewijst Faber Electronics bedreven te zijn in het ontwerpen, produceren en assembleren van elektronica. Dat begon in 1947, toen Anne Faber het bedrijf oprichtte. In 1953 was noodverlichting het eerste in eigen beheer ontworpen en geproduceerde elektronica product. Bram Boertjens leidde het bedrijf vanaf 1967 naar de volgende fase. Automatisering werd in de jaren 80 het speerpunt en nog altijd is digitalisering troef. We stonden en staan vooraan bij technologische ontwikkelingen. Faber maakte de eerste navigatiesystemen, was erbij toen modems een grote vlucht namen en is nu betrokken bij het Internet of Things, elektronische voertuigen, 3D-printing en innovatie in de zorg.

Complexiteit vraagt om kwaliteit

Faber werkt projectmatig in multidisciplinaire teams van hard- en software ontwikkelaars, procesengineers en testengineers. Samen met klanten geven zij antwoord op de groeiende vraag naar hoogwaardige elektronica. Door het geheel te blijven overzien en details goed in te vullen, worden werkende producten naar wens gerealiseerd, iedere dag opnieuw.

‘Prettige samenwerking’

“Faber levert ons al 25 jaar elektronica. Ik heb de samenwerking in al die jaren als constructief en prettig ervaren. Wij kunnen bij Faber terecht voor onze complexere producten. Op naar de volgende 25 jaar!”

Rob Dinnessen, Advitronics

Faber werkt volgens IPC-normen en is gecertificeerd conform ISO 9001:2015 en ISO 13485:2016.