Faber realiseert werkende elektronica producten op basis van een grondig getest design. Door procescontrole is hoogwaardige kwaliteit verzekerd. Het machinepark is state of the art en innovaties worden waar mogelijk geïntegreerd. Prototypes worden geleverd met NPI-rapport, met daarin gevraagde én ongevraagde feedback: proactief meedenken zit verankerd in het Faber-DNA.

Op basis van ervaring monitort Faber bekende risicopunten. Op aanvraag zijn uitgebreide checks rondom ontwerp en productie mogelijk. Faber adviseert naar wens over de volgende onderwerpen:

  • Specificaties printplaat
  • Verkrijgbaarheid componenten
  • Geschiktheid componenten
  • Verificatie temperatuurprofielen componenten
  • Beoordelen printplaatontwerp
  • Testbaarheid ontwerp
  • Productidentificatie en traceerbaarheid
  • Analyse mechanische aspecten

Time to market is essential

Van idee tot werkend product: het is een route vol uitdaging, afleiding, verleiding en valkuilen. Faber heeft de competenties in huis om de koers te bewaken van prototype tot serieproductie. Faber denkt mee over technische en commerciële haalbaarheid, kostprijs, functionaliteit en projectplanning. Onze engineers buigen zich over een innovatief ontwerp en efficiënte productie, terwijl onze inkopers adviseren over kosten, componenten en logistiek.

Design for Manufacturing en Design for Testing

gaan bij Faber hand in hand. We doen wat nodig is, zonder concessies te doen aan kwaliteit. En dus deinzen we niet terug voor het maken van een extra prototype om functionaliteit aan te tonen, marktrespons te meten of te testen of een ontwerp nóg beter kan. Actie wordt beloond. De markt wacht op niemand.

‘Betrouwbaarheid producten borgen’

‘Famostar ontwikkelt, produceert en verkoopt noodverlichting. Veiligheidsproducten waarbij betrouwbaarheid erg belangrijk is. Bij de ontwikkeling van onze printplaten bespreken we in een vroeg stadium de produceerbaarheid met Faber. Zij controleren het ontwerp op Design for Manufactering and Testing. Alle printplaten worden getest en daarmee borgen we de betrouwbaarheid.’

Frank Risseeuw, directeur productontwikkeling en -management Famostar

Meer slagkracht door flexibiliteit

Faber staat voor flexibiliteit, want we begrijpen dat klantvragen kunnen veranderen. Of het nu gaat om een kortere levertijd, een andere werkwijze of marktontwikkelingen: we doen er alles aan om mee te bewegen met onze klanten. Het productieproces is zo flexibel ingericht dat kleine en grote series gecombineerd kunnen worden. Bovendien heeft Faber een forecasting model ontwikkeld waarmee de continuïteit en leverbetrouwbaarheid gewaarborgd zijn.

Maximalisatie door optimalisatie

Flexibiliteit betekent ook optimaliseren. Als het design van een product gereed is en de markt bekend, dan is het tijd voor structureren en organiseren. Faber sleutelt aan een soepel proces en een succesvolle product-marktcombinatie. En daardoor zijn onze klanten geen passanten. Succes smaakt naar meer. '

‘No problem to process the changes’

‘Days before the introduction of our latest new product, we came up with changes. It was no problem for Faber to process the changes, alter the production plan and deliver the products on time in full.’

Chris Sampson, manager procurement Ultimaker